Verslag OCMW raad 26 juli 2018

Op 31 juli 2018, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Mededelingen:

-          Fedasil vraagt afbouw van het individuele opvangnetwerk. Hamme moet zakken van 20 naar 11 personen. Op de raad van augustus gaat beslist worden welke huizen er niet meer worden gehuurd.

-          AZ Nicolaas laat weten dat ze hun ereloon supplementen gaan wijzigen. Waar het ereloon vroeger 100% bedroeg, wordt dit opgetrokken tot 150%.

 

Klacht tegen toetreding AZ Lokeren tot AZ Nicolaas VZW:

De door het ACV ingediende klacht bij het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) werd na onderzoek ontvankelijk doch ongegrond verklaard. Niets staat nog de verdere samenwerking tussen beide ziekenhuizen nog in de weg.

 

Catering WZC Meulenbroek:

Compass Group Belgilux diende als enige een offerte in. Gezien de prijzen redelijk ver boven de raming lagen, werd hieromtrent meer uitleg gevraagd en een onderhoud belegd. Hierbij werd tot een compromis gekomen voor de prijs van 496.308 euro (incl btw) of zijnde 6,83% hoger dan de raming (prijzen voor het werkjaar). De gunning wordt unaniem goedgekeurd voor één jaar, eventueel met twee jaar te verlengen.

 

Nieuwbouw KDV en AW Hospitaalstraat:

De open procedure voor een kinderdagverblijf en 40 assistentiewoningen leverde vier inschrijvingen op. Deze werden nagezien door de architecten en eveneens door Belfius, in het kader van de projectbijstand. Er werden een aantal rekenkundige fouten alsmede enkele leemten vastgesteld en noodzakelijke aanpassingen werden opgenomen in de uitgebreide bijlage aan het verslag van nazicht. Dit leverde het volgende resulaat: TV Jan De Nul-Cordeel komt naar voor als de goedkoopste inschrijver voor de prijs van 8.064.465 euro (ruwbouw en afwerking, electriciteitswerken en lift, sanitair, brandbestrijding en omgevingsaanleg). De gunning werd unaniem goedgekeurd.

 

Clova vzw: aanvraag voor lidmaatschap:

Door de directie van het WZC Meulenbroek werd een nota opgemaakt waarin ze de voorkeur geven om de overheidsopdracht (huur en onderhoud plat linnen) stop te zetten en te opteren voor een lidmaatschap bij Clova vzw. Deze vzw is vooral bekend in het Antwerpse maar ook het OCMW van Dendermonde werkt met hen samen. Door hun grootschaligheid kunnen ze werken tegen gunstiger prijzen doch kunnen hierdoor ook niet meedingen in overheidsopdrachten. In haar nota omschrijft de directrice de voordelen aangaande huur en onderhoud van plat linnen, leveringen van poetsmateriaal en huur en onderhoud van arbeidskledij. Het lidmaatschap is gratis maar verplichtend voor twee jaar en één jaar vooropzeg. Op vijf jaar tijd zouden ze 50.000 euro goedkoper zijn dan in eigen beheer. De Clova-advokaten maakten het voorstel tot raadsbeslissing (stopzetten overheidsopdracht) op. Wordt vervolgd.

 

Voor verslag,

Chris De Smedt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is