Verslag OCMW raad 20 april 2017

Op 25 april 2017, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Het was een korte vergadering met weinig of geen  speciale  agendapunten.

Raadslid Bruno Pletinck had een agendapunt toegevoegd betreffende de bevlagging WZC Meulenbroek in het weekend van 1 en 2 april. Hij betreurde dat er geen leeuwenvlag was opgehangen naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. Het gemeentebestuur had nochtans een oproep gedaan naar bewoners langs het parcours om hun huizen te bevlaggen. De voorzitter antwoordt dat er door vergetelheid geen bevlagging was aan het WZC Meulenbroek en dat dit volgend jaar niet meer zal gebeuren. De technische dienst kreeg ondertussen de opdracht om de datum van RvV 2018 toe te voegen aan hun kalender voor bevlagging.

Acht firma’s werden aangeschreven een offerte in te dienen als ramenwasser voor het patrimonium van het OCMW Hamme. Het betreft een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Drie firma’s dienden een offerte in. De gunningscriteria bestonden uit 1) de prijs en 2) kwaliteit. Dit laatste onderverdeeld in plan van aanpak, werkmateriaal en werkwijze. De gunning werd toegekend aan Solar Cleaning Services St.-Niklaas die de hoogste score behaalde van 83,18/100 tegen de prijs van 11820,97 euro per jaar.

MDD Pharma diende, tijdens de stand-stilperiode (medicatietoelevering WZC Meulenbroek – zie verslag vorige raad), bij de Raad van State een vordering in tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de gunningsbeslissing van 23 maart 2017 waarbij deze overheidsopdracht wordt gegund aan Farm zorg. Het advocatenbureau GD&A advocaten (Lokeren) werd bij hoogdringendheid ingeschakeld om de belangen van het OCMW in deze zaak te behartigen. Dit bureau  stelt in een eerste advies voor om de beslissing van 23 maart in te trekken. Het bureau bespreekt op 24 april 2017 met het OCMW welke actie verder moet worden ondernomen. Hoogstwaarschijnlijk wordt deze overheidsopdracht volledig opnieuw uitgeschreven.

 

Voor verslag.

Chris De Smedt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is