Verslag OCMW raad 22 oktober 2015

Op 1 november 2015, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

 

VOORNAAMSTE PUNTEN

 1. Mededeling ivm een aanpassing van het toepassingsreglement voor sociale huurwoningen. Er wordt voorrang gegeven aan de kandidaat-huurder of zijn/haar partner die sinds geboorte of reeds 30 jaar op het grondgebied van de fusiegemeente Hamme wonen of gewoond hebben. Het in Hamme wonen mag nu ook onderbroken geweest zijn, wat vroeger niet het geval was

2. Gunning van de opdracht tot het verbouwen van het pand in de Hoogstraat tot ruimte voor ontmoeting en voedselbedeling . Er waren 6 inschrijvingen  , waarvan 1 ongeldige. Na nazicht van de offertes door de ontwerper werd voorgesteld de opdracht te gunnen aan DERO construct Zele. Zij hadden de voordeligste offerte nl. 300.413,17 euro exclusief BTW. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd .

3.Gunning van de opdracht tot het uitvoeren van begrafenissen  en crematies  van behoeftige personen , dit voor een periode van 5 jaar . 2 begrafenisondernemers boden een offerte aan en Begrafenissen Leemans, Driegoten Hamme was uiteindelijk de voordeligste . De gunning werd  dan ook unaniem goedgekeurd . Tevens wil ik  er ook bij vermelden dat zo een dienst, betaald door het OCMW evenwaardig en identiek is aan een gewone begrafenis, met uitzondering van bloemen. De overledene wordt respectvol ter aarde gedragen.

 4.Budgetwijziging nr 3 van het boekjaar 2015. Deze heeft als doel een zo correct mogelijke benadering van de rekeninguitslag na te streven . Voornaamste wijzigingen waren de renovatie van de Hoogstraat  20 die uiteindelijk een 100.000 euro meer zal kosten dan voorzien en de financiering van de nieuwbouw  WZC Meulenbroek door een verhoging van het leasingsbedrag tgv fase 2  +478.000 euro . Raadslid Pletinck vroeg om een stemming en beide NV-A raadsleden hebben zich hierbij onthouden in het kader van een continuïteit in hun stemgedrag .

5.Opheffing recht van opstal – oprichting 45 serviceflats De Durme: gezien de schuld afgelost is wordt het OCMW Hamme de volledige eigenaar van deze flats . Dit moet notarieel vastgelegd worden en Notaris Flies wordt voorgesteld als uitvoerder. Unaniem akkoord hierop .  

Er stonden nog een aantal zaken op de agenda die bij gebrek aan voldoende informatie verdaagd werden naar de volgende agenda .

 

 Verslag Chris De Smedt 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is