Driekleur versus Vlaamse leeuw

Op 24 juli 2012

Bevlagging op 11 juli Bevlagging op 21 juli

In Hamme verkiest men de kleurencombinatie rood-zwart-geel boven de combinatie geel-zwart. Dat bewijst althans de bevlagging van de officiële gebouwen op 11 en 21 juli.

Daar waar de vlaggenmasten aan het politiekantoor op 11 juli er maar kaal bijstonden, wapperden op 21 juli de vlaggen op een correcte wijze.

Dit spijtig voorval had niet mogen gebeuren want in principe had de Hamse burgemeester, tevens hoofd van de politie, moeten weten dat ook op 11 juli aan het politiekantoor de vlaggen (met inbegrip van de leeuwenvlag) hadden moeten wapperen.

N-VA Hamme heeft speciaal op de nieuwjaarsreceptie begin dit jaar een cadeautje overhandigd, nl. een leeuwenvlag met daarbij de richtlijnen voor de Vlaamse Regering, de diensten en instellingen van de Vlaamse overheid en de provincies en de gemeenten voor de bevlagging van de openbare gebouwen en de uitvoering van het Vlaams volkslied.

Dit bewijst nogmaals de anti-Vlaamse houding in Hamme.

Moeten we nu echt tot bij de gouverneur gaan voor de toepassing van onderrichtingen die de evidentie zelf zijn ?  Is er dan zo weinig Vlaamse fierheid in Hamme ?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is