U bent hier
Valentijn wandeling op zaterdag 13 februari 2016.
"Het hart is niet altijd van peperkoek geweest. Bij Germanen en Kelten was het hart van aarde. Het hart en het omgekeerde hart waren runetekens die de band met moeder aarde en moeder natuur uitdrukten. Het heidens symbool werd door de christenen overgenomen als symbool voor goddelijke liefde. Toch is het hart als symbool van aardse liefde tussen twee mensen nog het meest bekend. Vroeger werd aangenomen dat het hart, omdat het bij opwinding en angst harder ging slaan, en bij rust en harmonie trager, de zetel was van alle emoties. Het hoofd was bij Kelten de zetel van de ziel".
Tijdens deze winterwandeling in het mooie gebied van de Oude Durme hadden we niet alleen aandacht voor de prachtige natuur, maar we luisterden ook naar verhalen en wetenswaardigheden over het feest van Sint-Valentijn.
Onze gids was François Van den Broeck. Hij vertelde ons wat er allemaal schuil ging achter het feest van Valentijn. De weergoden waren ons niet gunstig gestemd, maar de hartverwarmende winterse toverdrank die we proefden des te meer….