Verslag OCMW raad 22 november 2018

Op 24 november 2018, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

- Het Agentschap Zorg en Gezondheid keurde de uitbreiding van het aantal RVT bedden goed van 90 naar 91. Hoe meer RVT bedden hoe meer subsidie (RVT betekent hier een hogere graad van zorgbehoevendheid van de bewoner van het rusthuis)

- Het Walking Diner gaat dit jaar weer door op 2 januari, deze keer zowel voor gemeente- als OCMW personeel. Het eten en de receptie wordt verzorgd door Taste Ledent. Het OCMW zal zijn deel van de kosten bijpassen.

- Het huishoudelijk reglement van de OCMW raad wordt aangepast. Het decreet lokaal bestuur van 22/12/17 voorziet dat het zittingsverslag van de RMW via audio-opname kan afgehandeld worden vanaf 1/1/2019. Deze clausule wordt toegevoegd.

- De looptijd van de huidige verzekeringscontracten loopt af op 31/12/2018. Het nieuwe Decreet Lokaal Bestuur en integratie van gemeente en OCMW, waarbij in het bijzonder de administratieve en sociale dienst van het OCMW verhuizen naar de Nieuwstraat, alsmede de ongunstige schadestatistiek van de polis arbeidsongevallen, maken het onaangewezen om een nieuwe vergunningsprocedure te starten. De huidige contracten (sinds 2016) met AXA en Ethias worden met 1 jaar verlengd. Het aantal verschillende arbeidsongevallen en daaruit voortvloeiende langdurige afwezigheden nekken ons. Er volgt een serieuze premiestijging voor de polis arbeidsongevallen. Samen met AXA werden een aantal preventiemaatregelen uitgewerkt die zullen moeten nageleefd worden.

- Door de prijsverhoging in 2017 kon de prijs voor de SF De Durme niet worden geïndexeerd  in 2018. In 2019 is dit echter wel mogelijk zodat op deze manier alle indexeringen tegelijkertijd van start gaan, namelijk op 1/1/2019. De dagprijs stijgt van 21,15 naar 21,84 euro.

- Aanvankelijk was er nog een punt, namelijk de permanentie van de technische dienst in het WZC Meulenbroek geagendeerd. De hoge kostprijs voor het vergoeden van een 24u op 24u beschikbaarheid is de reden waardoor dit item naar het volgende bestuur doorgeschoven wordt. De gemeente zelf beschikt ook niet over een permanente dienst, enkel bij ijzel en sneeuw.

 

Voor verslag   Chris De Smedt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is