Verslag OCMW raad 18 oktober 2018.

Op 30 oktober 2018, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Het Kinderdagverblijf ZONNEBLOEM kreeg groen licht van Kind en Gezin. De goedkeuring is er en de verhuis naar de tijdelijke opvang in het ‘oud moederhuis’ kan na degelijke verbouwingswerken plaatsvinden op 15 en 16 november. Dit biedt plaats aan 36 kinderen in afwachting van het nieuwe KDV waarvan de bouwwerken binnenkort van start gaan op de OCMW –site Hospitaalstraat.

Vanaf 22/10/2018 kan het OCMW een beroep doen op de voedseloverschotten van Aldi N.V. filiaal Hamme. Het OCMW kan 2 keer per week overschotten gaan ophalen ter verdeling aan de kansarme gezinnen van Hamme. In de samenwerkingsovereenkomst staat dat het OCMW de producten zelf moet ophalen, de controle moet doen bij overname ervan en verder moet instaan voor een correcte bewaring van deze producten.

Op 1 september 2018 is het nieuw decreet leerlingenbegeleiding van kracht geworden waarbij de opdracht van de centra voor leerlingenbegeleiding op het vlak van preventieve gezondheidszorg (het vroegere medisch schooltoezicht ) wordt geregeld. De wetgever heeft gekozen voor andere onderzoeksmomenten en vooral voor een grotere betrokkenheid van de ouders bij het contactmoment in de eerste kleuterklas. Gezien dit normaal in Lokeren gebeurt wordt er gevreesd dat vele ouders die verplaatsing niet kunnen maken. Het CLB vraagt daarom of zij, tegen vergoeding, gebruik kunnen maken van De Roefel voor deze onderzoeksmomenten. Dit voorstel wordt unaniem goedgekeurd. De uren worden tot april 2019 al doorgegeven zodat de werking van de Roefel niet in het gedrang komt.

De raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de jaarlijkse indexering van de dagprijs voor het WZC en de SF. Er kan een indexpercentage van 1,73 %worden toegepast . Dit wil zeggen dat vanaf 1/1/2019 de prijs voor een 1-persoonkamer stijgt van 50,61 euro naar 51,49 euro, voor een standaard koppelkamer wordt het 83,13 euro ipv de vroegere 81,72 euro, voor De Eendegaerd gaat het van 27,11 euro naar 27,58 en voor De Craenevliet van 31,34 euro naar 31,88 euro. Een wettelijke prijsstijging kunnen wij natuurlijk niet afkeuren.

Als laatste belangrijk punt zijn er nog een paar betrekkingen die open verklaard worden nl. een afdelingshoofd voor De Klaproos (BV5) wegens pensioen van de huidige werknemer op 1/5/2019, een coördinator animatie en kiné, ergo en logo (BV1-BV3) en  een FLIP-zorgkundige die inzetbaar zou zijn op alle diensten in het WZC. Ook enkele medewerkers voor onderhoud en het dienstenchequebedrijf wegens vrijgekomen functies door pensionering.

Voor verslag,

De Smedt Chris

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is