Verslag gemeenteraad 28 november 2018

Op 4 december 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Aan het einde van deze legislatuur worden er geen belangrijke knopen doorgehakt. Hierdoor was de agenda net zoals in oktober zeer beknopt en waren er opnieuw minder noemenswaardige discussies. Onze raadsleden hadden twee opmerkingen.

An Geerinck had een opmerking bij de budgetwijziging. In de doelstellingennota zijn er wijzigingen die te maken hebben met aanpassing van reële prestaties. Dat gaat van aankopen voedingswaren, toegangsgelden en ontvangsten uit cafétaria en bar. Dit staat onder “overig beleid”, niet specifiek in een domein. We moeten veronderstellen dat dit  gaat over het zwembad, maar dat staat nergens vermeld. We hebben al eerder de opmerking gemaakt dat er binnen de BBC-rapportering weinig gemotiveerd wordt. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft eveneens al schriftelijke aanmaningen hierover gestuurd. We vinden het belangrijk – vooral naar nieuwe raadsleden toe – dat er meer duidelijkheid gecreëerd wordt om binnen deze documenten de weg te vinden.

N-VA onthoudt zich bij de stemming over de budgetwijziging  omdat we sceptisch staan ten opzichte van de kredieten voor het project Nieuwstraat en de verdeling over HIM en de gemeente.

Jan De Graef had een opmerking bij het feit dat er een wijziging is doorgevoerd in de lening tussen gemeente en HIM ten bedrage van 255 000 €. In de Raad van Bestuur van HIM werd dit niet eerder besproken noch werd hierover iets gecommuniceerd. 

N-VA kon hiermee niet instemmen om dezelfde redenen als de stemming over de budgetwijziging.

 

Verslag,

Lotte Peeters

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is