Verslag OCMW raad 18 mei 2017

Op 31 mei 2017, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

 

- Het Vlaams  Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) gaf zijn goedkeuring voor de bouw van het masterplan en verlenen van subsidiebelofte voor de krib. Aanvankelijk werden 56 plaatsen aangevraagd maar er werden er maar 33 goedgekeurd. De VIPA-subsidie bedraagt 789.404,36 euro. De bouw kan dus van start gaan.

 

- OCMW Hamme vroeg een verhoging van de dagprijs voor SF De Durme aan het agentschap zorg en gezondheid ter compensatie van de aangebrachte verbeteringswerken. Er werd goedkeuring verkregen voor een stijging van 1,77 euro/dag voor de infrastructieve verbetering aan de inkomhal en de polyvalente zaal. Een tweede toeslag van 1,95 euro voor de volledige vernieuwing van het flatinterieur werd verworpen, gezien de maximum stijging maar 10% mag bedragen over een periode van twee jaar. De prijs stijgt dus van 19,38 euro naar 21,15 euro/dag.

- Ingevolge een klacht bij de Raad van State werd de procedure in verband met de raamovereenkomst klassieke en multidosis medicatietoelevering voor WZC Meulenbroek volledig stop gezet (zie verslag vorige vergadering). Een nieuwe procedure (lastvoorwaarden en gunningswijze) wordt opgestart in samenwerking met de advocaten die het OCMW bijstonden, rekening houdend met de opmerkingen op het vorige bestek.

- De radiatorenroosters in het WZC Meulenbroek dienen reeds vervangen te worden. Hoewel ze geleverd en geplaatst zijn volgens het lastenboek blijken ze toch niet te voldoen en zelfs gevaarlijk voor de bewoners. Omwille van technische redenen kan slechts één firma voldoen deze werken uit te voeren, nl. Delta Maintenance Antwerpen, tegen de prijs van 21.296,00 euro incl. btw.

- De jaarrekening wordt toegelicht door de financieel beheerder aan de hand van een PowerPointpresentatie. Dit ter kennisname. Het jaarverslag 2016 over de werking van de diensten van het OCMW is nog niet afgewerkt en wordt op de volgende zitting voorgelegd.

- Op deze raad namen we ook afscheid van NV-A-raadslid Bruno Pletinck die wegens verhuis naar andere gemeente zijn ontslag indiende. Hij zal worden vervangen per 1 juni door Marie-Jeanne De Clercq. Bij deze wens ik Bruno te bedanken voor de fijne samenwerking, zijn toewijding en aangenaam gezelschap.

Voor verslag

Chris De Smedt​

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is