Verslag OCMW raad 16 november 2017

Op 20 november 2017, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

- Bij de mededelingen vinden we een kleurrijke folder in verband met de activiteiten van ’t Verhoog. Voor de maand december zien we onder andere sollicitatietraining voor anderstaligen, een kinderfeest, nieuwe haarsnit tegen de feestdagen en cursus EHBO. Zo krijgen we voor het eerst een zicht op deze toch wel bloeiende werking van deze organisatie.

  

- In het kader van de beveiliging van persoonsgegevens wordt een contract opgesteld door de provinciale informatie/veiligheidsconsulent. Dit zal in de toekomst moeten getekend worden door alle externe leveranciers, die persoonsgegevens behandelen. Dit contract wordt unaniem goedgekeurd.

 

- Zoals eerder goedgekeurd door de gemeenteraad, keurt ook de OCMW-raad, de beheersovereenkomst tussen de gemeente Hamme en het OCMW Hamme op vlak van informatica en de link tot informatieveiligheid, goed. Hiermee wordt getracht om de huidige bestaande feitelijke samenwerking te formaliseren en te verduidelijken en dit inzonderheid rond het uitwisselen van informatie met betrekking tot informatica- en informatieveiligheid gerelateerde zaken.

 

- Voorlegging van het lastenboek tot verbouwing van ziekenhuisvleugel Damputstraat 37 tot kinderdagverblijf. Het betreft goedkeuring van de lastvoorwaarden en gunning in 2 percelen. Eén: ruwbouw en Twee: ramen en deuren. Deze opdracht wordt gegund bij wijze van een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De totale uitgave wordt geraamd op 50.000 euro (incl. BTW). Het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging.

 

- In het kader van het nieuw bouwproject van het nieuw KDV en assistentiewoningen werden door S3 Architecten prijs aangevraagd voor diepsonderingen en de plaatsaanduiding van de gevraagde sonderingen. Er kwamen vier offertes binnen. Een prijsvergelijking werd toegevoegd waaruit blijkt dat Funderingsadvies Verbeke BVBA, rekening houdend met de verwachtte meerkosten die uit de offertes voortvloeien, de meeste economische regelmatige bieder is. Dit wordt met unanimiteit goedgekeurd.

 

- Voor de aankoop van 2 badstoelen met weegunit, 1 badstoel zonder weegunit en 1 actieve tillift (voor het WZC Meulenbroek), kwamen offertes binnen van: Arjohuntleigh uit Erpe-Mere en Arseus Medical uit Bornem. Arjohuntleigh krijgt de gunning gezien zij de economisch meest voordelige (rekening houdend met de gunningscriteria) bieder zijn. De totaalkost komt op een 26.000 euro (voorzien in het investeringsbudget van 2017).

 

- Het project “aan tafel in 1-2-3 euro”, een idee van Colruyt, wil gezinnen in budgettaire moeilijkheden ondersteunen op vlak van degelijke en evenwichtige voeding. Zij brengen tweewekelijks een boekje uit met recepten die maximum 1-2 of 3 euro kosten per persoon. Deze handige receptenboekjes worden door Colruyt zelf opgestuurd naar de cliënt via de post zonder aankoopverplichting. Er zijn geen kosten voor het OCMW. Het kassa-personeel gaat ook niet weten dat de klant een deelnemer is van het project. Gezien dit volledig past in de activiteiten van ’t Verhoog, wordt met unanimiteit besloten een engagement aan te gaan.

 

- Door het WZC werd een nota opgemaakt, waarin wordt voorgesteld om de aankoop van nieuwe werkkledij (voorzien in 2018) en het onderhoud hiervan, in eigen beheer te nemen. Deze vraag implementeert de opzegging van het huidige contract bij de firma Cleanlease Fortex (waarvan men niet meer tevreden is over de aangeboden service, was te lang weg, veel verloren etc.) en een aanwerving van een halftime medewerker in de linnencentrale. Het WZC beschikt over wasmachines met voldoende capaciteit en een labelmachine. De berekening van de aankoop van de kledij, de half-time medewerker en de energiekosten, zouden in eigen beheer 153.000 euro zijn tegenover 175.000 euro extern (bedragen over 5 jaar). Er werd unaniem goedkeuring gegeven om dit verder uit te werken.

 

Voor verslag,

Chris De Smedt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is